Sposób przygotowania:
Rozgrzewający rosół z czosnkiem.
Jarzyny oczyścić i opłukać w bieżącej wodzie lub jak są zamrożone,wyjąć i dać od razu do garnka z wodą wraz z korpusem drobiowym.Dodać parę bulionetek jakie mamy w domu,a ząbki czosnku wyjąć z główki,obrać i przepuścić przez praskę,a resztki wyrzucić.Czuszkę opłukać,przeciąć na wzdłuż,usuwając nasiona,posiekać na drobne plasterki i dodać z czosnkiem do garnka.Gotować całość z godzinę.Potem wyjąć kość na talerz wraz z listkami i resztą jarzyn łyżką cedzakową.Wywar doprawić maggi,pokroić w kostkę również podgotowane marchewki i korzenie pietruszki i trochę pogotować i wyłączyć.Rosół nalewać do głębokich talerzy z wcześniej ugotowanymi nitkami i posypać świeżą natką pietruszki.