Rożki francuskie z szynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rożki świetnie nadają się jako zakąska do dania głównego. Są pyszne i łatwe do zrobienia.

Rożki francuskie z szynką

Składniki:

Rożki francuskie z szynką

 

  • Składniki na 4 sztuki.
  • 350 g ciasta francuskiego

 

 

  • A także jajko do glazury i mąka do posypania stolnicy.

Sposób przygotowania:

Rożki francuskie z szynką
1. Piekarnik podgrzać do temp. 200'C. Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.Wodę zagotować z dodatkiem soli. Włożyć ziemniaki i gotować przez ok.5min.Następnie odcedzić. Pomidory i szynkę pokroić w kostkę.Ziemniaki,pomidory i szynkę wymieszać w naczyniu i doprawić solą i pieprzem. 2.Ciasto francuskie pokrój na 4 kwadraty i posmaruj sosem pomidorowym,a na środek połóż nadzienie. Kwadrat złóż po przekątnej tworząc w ten sposób prostokąt.Brzegi rożka sklej widelcem. 3.Jajko roztrzep i posmaruj nim rożki. Piec ok 15-18min. Smacznego !