Sposób przygotowania:
Różnokolorowa zupa fasolowa
Zeberka oplukac pod biezaca woda. Lekko podsmazyc na niewielkiej ilosci oleju, zeby sie zrumienily z obu stron. Gdy juz beda zlociste przelozyc do garnka i zalac woda. Marchewki obrac, umyc, zetrzec na tarce lub pokroic w plasterki, cebule obrac, dodac do zeberek. Gotowac przez jakies 40-45 minut. Nastepnie obraz ziemniaki, oplukac, pokroic w kostke, dorzucic do zupy. W polowie gotowania ziemniakow dorzucic 3 rodzaje fasolki - jesli to fasolka z puszki, oplukac ja uprzednio na sicie z fasolowego plynu. Fasolka z puszki wymaga tylko paru minut gotowania, szybko jest miekka. Na sam koniec kielbaske pokroic w niewielka kostke lub plasterki, podsmazyc, dorzucic do zupy. Zupe zdjac z ognia, podprawic suszonym majerankiem i swieza natka pietruszki. Najlepiej zupka smakuje ze swieza buleczka. Mniammm!