Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Różowa masa budyniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Masą budyniową można przekładać ciasta i torty.

Różowa masa budyniowa

Składniki:

Różowa masa budyniowa

 

  • 20 dag masło,
  • 2 opakowania budyń śmietankowy,
  • 2 szkl mleko,
  • 1/2 szkl cukier puder,
  • 2 łyżki sok z cytryny,
  • barwnik spożywczy,
  • aromat śmietankowy

 

Sposób przygotowania:

Różowa masa budyniowa
W 1/2 szkl mleka rozpuścić budyń, resztę mleka zagotować, wlać rozmieszany budyń i ugotować, wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodawać zimny budyń, ciągle ucierając. Następnie dodać sok z cytryny, aromat i kilka kropel barwnika.