Sposób przygotowania:
Różowa sałatka śledziowa
Ziemniaki ugotować i wystudzić. Pokroić w grubą kostkę i wrzucić do miski.
Buraki ugotować, wystudzić i obrać. Pokroić w drobniejszą kostkę niż ziemniaki.
Ogórki konserwowe pokroić w kostkę, osączyć z soku i wrzucić do warzyw.
Cebulę posiekać drobno, wrzucić do miski. Dodac majonez i wymieszać.
Śledzie osączyć z zalewy i pokroić w paseczki. Dodać do pozostałych składników.
Doprawić obficie pieprzem. Wstawić na noc do lodówki aby smaki się przegryzły.
Buraki ugotować, wystudzić i obrać. Pokroić w drobniejszą kostkę niż ziemniaki.
Ogórki konserwowe pokroić w kostkę, osączyć z soku i wrzucić do warzyw.
Cebulę posiekać drobno, wrzucić do miski. Dodac majonez i wymieszać.
Śledzie osączyć z zalewy i pokroić w paseczki. Dodać do pozostałych składników.
Doprawić obficie pieprzem. Wstawić na noc do lodówki aby smaki się przegryzły.