Sposób przygotowania:
Różowy biszkopt z owocami i galaretką
Białka z odrobiną soli ubić na sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania połowę cukru. Żółtka z pozostałym cukrem, cukrem waniliowym i 4 łyżkami wody ubić do białości. Do żółtek dodać przesianą mąkę wymieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia, ubitą pianę z białek, olej, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej tortownicy o średnicy 22 cm, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 30 minut. Przegotowaną wodę wymieszać z sokiem malinowym i sokiem z cytryny. Ostudzony, upieczony biszkopt przekroić wzdłuż na 2 części, skropić ponczem z wody i soku. Na oba krążki ułożyć owoce i zalać tężejącą galaretką przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Odłożyć do stężenia galaretki w chłodne miejsce.