Sposób przygotowania:
Różowy poemat Joanny
1- Mąkę przesiać z kisielami, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli
2- Jajka utrzeć z cukrem , dodać mąkę dodatkami oraz olej lub stopiona i ostudzoną margarynę
3- Dokładnie wymieszać albo zmiksować
4- Ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tarta bułką tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika 180-200 stopni na 45-60 minut
5- polać czekolada biała albo lukrem białym
2- Jajka utrzeć z cukrem , dodać mąkę dodatkami oraz olej lub stopiona i ostudzoną margarynę
3- Dokładnie wymieszać albo zmiksować
4- Ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tarta bułką tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika 180-200 stopni na 45-60 minut
5- polać czekolada biała albo lukrem białym