Sposób przygotowania:
Rukola z ogórkiem i fetą
Rukolę przebieramy, dokładnie płuczemy, osączamy z nadmiaru wody. Ogórka myjemy, obieramy ze skórki, przecinamy wzdłuż na pół, wydrążamy miękki miąższ i przecinamy każdą połówkę jeszcze na dwie części, a następnie siekamy na niezbyt cienkie talarki. Dodajemy do rukoli wraz z pokrojoną w drobną kostkę fetą. Wlewamy sos winegret i dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.
![Rukola z ogórkiem i fetą Rukola z ogórkiem i fetą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rukola-z-ogorkiem-i-feta-106946.jpg)
![Rukola z ogórkiem i fetą Rukola z ogórkiem i fetą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rukola-z-ogorkiem-i-feta-106947.jpg)
![Rukola z ogórkiem i fetą Rukola z ogórkiem i fetą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rukola-z-ogorkiem-i-feta-106948.jpg)