Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Rukola z ogórkiem i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybki sposób na przygotowanie rukoli

Rukola z ogórkiem i fetą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rukola z ogórkiem i fetą

 

  • 10 dag rukoli
  • 1 średni ogórek
  • 7-8 dag fety
  • 50 ml sosu winegret

Sposób przygotowania:

Rukola z ogórkiem i fetą
Rukolę przebieramy, dokładnie płuczemy, osączamy z nadmiaru wody. Ogórka myjemy, obieramy ze skórki, przecinamy wzdłuż na pół, wydrążamy miękki miąższ i przecinamy każdą połówkę jeszcze na dwie części, a następnie siekamy na niezbyt cienkie talarki. Dodajemy do rukoli wraz z pokrojoną w drobną kostkę fetą. Wlewamy sos winegret i dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Rukola z ogórkiem i fetą
Ogórka myjemy, obieramy ze skórki, przecinamy wzdłuż na pół, wydrążamy miękki miąższ i przecinamy każdą połówkę jeszcze na dwie części, a następnie siekamy na niezbyt cienkie talarki.
Rukola z ogórkiem i fetą
Dodajemy do rukoli wraz z pokrojoną w drobną kostkę fetą.
Rukola z ogórkiem i fetą
Wlewamy sos winegret i dokładnie, ale delikatnie mieszamy.