Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Ruloniki szynkowe z nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Lekka przekąska w sam raz na impreze

Ruloniki szynkowe z nadzieniem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ruloniki szynkowe z nadzieniem

 

  • 0,5 kg szynki
  • 4 jajka
  • Peczek szczypiorku
  • Sól, pierz do smaku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany

 

Sposób przygotowania:

Ruloniki szynkowe z nadzieniem
Jajka ugotować na twardo. Obrac i drobno pokroić. Polowe szynki pokroic w plasterki, a resztę na drobna kosteczke. Połowe szczypiorku posiekac drobno. Jajka wymieszać z drobna szynką i szczypiorkiem, dodać majonez i śmietane. Doparwic do smaku. Tak powstałe nadzienie nakładać na plasterki szynki i zwijac w ruloniki. Związać szczypiorkiem.
Ruloniki szynkowe z nadzieniem
farsz możemy dowolnie przyprawiac w zaleznosci od naszego gustu
Ruloniki szynkowe z nadzieniem
Plasterki szynki musza być duże i dosc grube zeby się nie potargały