Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Ruloniki z szynki z pastą jajeczną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka i prosta przystawka, która może też pełnić rolę np. drugiego śniadania. Jeżeli lubimy, do pasty jajecznej możemy dodać odrobinę chrzanu.

Ruloniki z szynki z pastą jajeczną

Składniki:

Ruloniki z szynki z pastą jajeczną

 

  • 4 duże plasterki szynki
  • 3 jajka
  • 1/2 małego pęczka szczypiorku
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ruloniki z szynki z pastą jajeczną

ETAP 1:

Ruloniki z szynki z pastą jajeczną
Przygotowujemy pastę jajeczną ze szczypiorkiem

Jajka gotujemy na twardo, studzimy je, obłupiamy i kroimy w małą kostkę.
Szczypiorek myjemy i osuszamy, siekamy.
Jajka łączymy ze szczypiorkiem, dodajemy majonez, sól i pieprz.

ETAP 2:

Ruloniki z szynki z pastą jajeczną
Pastę układamy na plasterkach szynki. Zwijamy ruloniki.

Porcje pasty jajecznej układamy na plasterkach szynki tak jak na zdjęciu. Całość zwijamy w ruloniki. Ruloniki możemy obwiązać niteczkami szczypiorku.