Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1010]

Ruloniki z szynki z farszem jajecznym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ruloniki z szynki konserwowej z farszem w postaci pasty jajecznej są idealną przystawką m.in. na wielkanocny stół.

Ruloniki z szynki z farszem jajecznym

Składniki:

Ruloniki z szynki z farszem jajecznym

 

  • 20 plastrów szynki konserwowej
  • 4 jajka
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ruloniki z szynki z farszem jajecznym

ETAP 1:

Ruloniki z szynki z farszem jajecznym
Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obłupiamy ze skorupek i kroimy w kostkę.
Szczypiorek myjemy i osuszamy. Część szczypiorku zostawiamy do obwiązania ruloników, resztę siekamy drobno.

ETAP 2:

Ruloniki z szynki z farszem jajecznym
Do pokrojonych jajek dodajemy szczypiorek, majonez, musztardę i chrzan

Do jajek dodajemy posiekany szczypiorek, majonez, musztardę i chrzan, mieszamy. Pastę doprawiamy solą i pieprzem.

ETAP 3:

Ruloniki z szynki z farszem jajecznym
Farsz jajeczny układamy na plastrach szynki

Farsz jajeczny układamy na plastrach szynki jak na zdjęciu. Chwytając za róg szynki, zwijamy wędlinę w rulonik.

ETAP 4:

Ruloniki z szynki z farszem jajecznym
Ruloniki obowiązujemy pozostałym szczypiorkiem.

Ruloniki obowiązujemy pozostałym szczypiorkiem.