gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 913]

Wytrawne rogaliki z warzywami,kiełbasą i majonezem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszne rogaliki krucho drożdżowe z wytrawnym farszem. Najlepiej smakują z sosem czosnkowym. Polecam.

Wytrawne rogaliki z warzywami,kiełbasą i majonezem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wytrawne rogaliki z warzywami,kiełbasą i majonezem

Farsz;

  • 2 małe pętka kiełbasy ulubionej,
  • 1 mała marchewka,
  • pół małej cukini,
  • 1 cebula,
  • sól i pieprz do smaku,
  • łyżeczka słodkiej papryki.

Ciasto;

Dodatkowo;

  • Majonez.

Sposób przygotowania:

Wytrawne rogaliki z warzywami,kiełbasą i majonezem
Marchewkę, cebulę i cukinię obieramy i myjemy.

Cebulę i cukinię kroimy w kosteczkę, marchewkę trzemy na tarce o średnich oczkach.

Kiełbasę kroimy w kosteczkę.

Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.

Wrzucamy warzywa i kiełbaskę, przyprawiamy i smażymy aż warzywa będą miękkie.

Składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową.

Do miski rozkruszamy drożdże, dodajemy śmietanę i cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut.

Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.

Ciasto dzielimy na 3 lub 4 części.

Każdą część wałkujemy w kształt koła i dzielina na 8 trójkątów.

Każdy trójkąt smarujemy majonezem.

Wykładamy farsz i zwijamy w ruloniki, tworząc rogaliki.

Rogaliki wykładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową i pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.

Podajemy z sosem czosnkowym.

Smacznego ;)
Wytrawne rogaliki z warzywami,kiełbasą i majonezem
Wytrawne rogaliki z warzywami,kiełbasą i majonezem
Do miski rozkruszamy drożdże, dodajemy śmietanę i cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Wytrawne rogaliki z warzywami,kiełbasą i majonezem
Wrzucamy warzywa i kiełbaskę, przyprawiamy i smażymy aż warzywa będą miękkie.
Wytrawne rogaliki z warzywami,kiełbasą i majonezem
Wykładamy farsz i zwijamy w ruloniki, tworząc rogaliki.v