Sposób przygotowania:
Wytrawne rogaliki z warzywami,kiełbasą i majonezem
Marchewkę, cebulę i cukinię obieramy i myjemy.
Cebulę i cukinię kroimy w kosteczkę, marchewkę trzemy na tarce o średnich oczkach.
Kiełbasę kroimy w kosteczkę.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Wrzucamy warzywa i kiełbaskę, przyprawiamy i smażymy aż warzywa będą miękkie.
Składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową.
Do miski rozkruszamy drożdże, dodajemy śmietanę i cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Ciasto dzielimy na 3 lub 4 części.
Każdą część wałkujemy w kształt koła i dzielina na 8 trójkątów.
Każdy trójkąt smarujemy majonezem.
Wykładamy farsz i zwijamy w ruloniki, tworząc rogaliki.
Rogaliki wykładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową i pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.
Podajemy z sosem czosnkowym.
Smacznego ;)
Cebulę i cukinię kroimy w kosteczkę, marchewkę trzemy na tarce o średnich oczkach.
Kiełbasę kroimy w kosteczkę.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Wrzucamy warzywa i kiełbaskę, przyprawiamy i smażymy aż warzywa będą miękkie.
Składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową.
Do miski rozkruszamy drożdże, dodajemy śmietanę i cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Ciasto dzielimy na 3 lub 4 części.
Każdą część wałkujemy w kształt koła i dzielina na 8 trójkątów.
Każdy trójkąt smarujemy majonezem.
Wykładamy farsz i zwijamy w ruloniki, tworząc rogaliki.
Rogaliki wykładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową i pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.
Podajemy z sosem czosnkowym.
Smacznego ;)
biedroneczki
gosiapiotrek23
;)