anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Rulony francuskie z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie ciasteczka ruloniki dla małych i dużych łakomczuchów. Można użyć też jabłek smażonych ze słoika.

Rulony francuskie z jabłkiem

Składniki:

Rulony francuskie z jabłkiem

 

  • 1 op ciasta francuskiego
  • 4 jabłka
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka grysiku
  • 1 jajko
  • Cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Rulony francuskie z jabłkiem
Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. Masło rozgrzać dodać jabłka i cukier i smażyć ciągle mieszając około 20 minut, następnie dodać cynamon i grysik i zagotować. Ostudzić. Ciasto rozwałkować pokroić na prostokąty około 10 cm na 6 cm. Na każdy kawałek nałożyć jabłka i zwinąć warunkom bardzo dokładnie składając boki. Rozsmarować roztrzepanym jajkiem i piec około 15 minut w temp. 200 stopni. Gorące posypać cukrem pudrem.