Sposób przygotowania:
Rurki drożdżowe z marmoladką
Drożdże rozetrzeć z cukrem i pozostawić do wyrośnięcia. Margarynę utrzeć z jajkami, łyżką oleju i wyrośniętymi drożdżami. Połączyć z mąką, dodać sól i zagnieść ciasto. Rozwałkować, pokroić na prostokąty - posmarować marmoladką i zwinąć rulonik. Ciasteczka układamy na posmarowaną blaszkę. Pieczemy 20 minut w temperaturze 170. Upieczone ciasteczka posypujemy cukrem pudrem.
![Rurki drożdżowe z marmoladką Rurki drożdżowe z marmoladką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rurki-drozdzowe-z-marmoladka-230651.jpg)
![Rurki drożdżowe z marmoladką Rurki drożdżowe z marmoladką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rurki-drozdzowe-z-marmoladka-230652.jpg)
![Rurki drożdżowe z marmoladką Rurki drożdżowe z marmoladką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rurki-drozdzowe-z-marmoladka-230653.jpg)
![Rurki drożdżowe z marmoladką Rurki drożdżowe z marmoladką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rurki-drozdzowe-z-marmoladka-230654.jpg)