Sposób przygotowania:
Rurki z kremem
Ciasto: Wszystkie składniki przekładamy do miski i wyrabiamy ciasto. Następnie rozwałkowujemy je cienko i kroimy na paski 1,5 cm. Paski nawijamy na metalowe rurki (rurek nie trzeba niczym smarować po upieczeniu ciastka schodzą z nich bez problemu). Przed upieczeniem rurki smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy cukrem. pieczemy je w 200 stopniach aż będą rumiane.
Krem: Do garnka wlewamy półtora szklanki mleka i zagotowujemy je z 1/2 szklanki cukru. Pozostałe pół szklanki mleka mieszamy z 2 żółtkami i budyniem. Gdy mleko się zagotuje dodajemy masę budyniową i gotujemy aż budyń zgęstnieje. Następnie studzimy go. Masło ucieramy na puszystą masę i dodajemy do niego stopniowo budyń. Gdy krem będzie gotowy nadziewamy nim wystudzone rurki.
Krem: Do garnka wlewamy półtora szklanki mleka i zagotowujemy je z 1/2 szklanki cukru. Pozostałe pół szklanki mleka mieszamy z 2 żółtkami i budyniem. Gdy mleko się zagotuje dodajemy masę budyniową i gotujemy aż budyń zgęstnieje. Następnie studzimy go. Masło ucieramy na puszystą masę i dodajemy do niego stopniowo budyń. Gdy krem będzie gotowy nadziewamy nim wystudzone rurki.