Sposób przygotowania:
Rurki z kremem cappuccino i czekoladą
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie formujemy kulę i wkładamy na 1 godzinę do lodówki.
2. Metalowe foremki do pieczenia rurek za pomocą pędzelka smarujemy olejem ( ale tylko za pierwszym razem ). Następnie schłodzone ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy na prostokąt, następnie kroimy paseczki o 2-3 cm szerokości. Paseczkami ciasta owijamy foremki. Układamy na blasze ( bez papieru ) i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Upieczone zdejmujemy z foremek dokładnie studzimy.
3. Śnieżki ubijamy z mlekiem na sztywno, dodajemy cappuccino i dokładnie ubijamy. Następnie tak przygotowanym kremem za pomocą rękawa cukierniczego napełniamy rurki.
4. Czekoladę łamiemy na małe kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dekorujemy nią rurki, dekorujemy posypką i odstawiamy do zastygnięcia.
5. Tak przygotowane rurki są gotowe do podania. Smacznego.
Rady: Z przepisu wychodzi około 40 - 45 rurek. Zamiast ,,Śnieżki'' można ubić śmietanę kremówkę 30 %.
2. Metalowe foremki do pieczenia rurek za pomocą pędzelka smarujemy olejem ( ale tylko za pierwszym razem ). Następnie schłodzone ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy na prostokąt, następnie kroimy paseczki o 2-3 cm szerokości. Paseczkami ciasta owijamy foremki. Układamy na blasze ( bez papieru ) i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Upieczone zdejmujemy z foremek dokładnie studzimy.
3. Śnieżki ubijamy z mlekiem na sztywno, dodajemy cappuccino i dokładnie ubijamy. Następnie tak przygotowanym kremem za pomocą rękawa cukierniczego napełniamy rurki.
4. Czekoladę łamiemy na małe kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dekorujemy nią rurki, dekorujemy posypką i odstawiamy do zastygnięcia.
5. Tak przygotowane rurki są gotowe do podania. Smacznego.
Rady: Z przepisu wychodzi około 40 - 45 rurek. Zamiast ,,Śnieżki'' można ubić śmietanę kremówkę 30 %.