Sposób przygotowania:
Domowe wafelki z kokosem i białą czekoladąETAP 1:
1. Do rondelka wlać mleko, dodać pokrojone na kawałki masło, cukier i całość podgrzewać aż do uzyskania płynnej konsystencji i pozostawić do wystudzenia. Po tym czasie wsypać mleko w proszku i dokładnie wymieszać aż do otrzymania jednolitej, gęstej masy. Następnie wsypać wiórki kokosowe i całość dokładnie wymieszać.
2. Masę wylać na pierwszy blat wafla, dokładnie rozsmarować, przycisnąć drugim blatem, (czynność powtarzać aż do wykończenia składników). Na końcu całość przycisnąć ciężką deską i wstawić do lodówki na około 2-3 godziny. Po tym czasie pokroić na prostokąty o wymiarach 7x3cm (wielkość wafelków wedle uznania).
3. Polewa:
Białą czekoladę połamać na kostki, przełożyć do rondelka, dodać masło, śmietankę i rozpuścić w kąpieli wodnej aż do uzyskania konsystencji polewy.
4. Wierzch każdego wafelka polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
gosiapiotrek23
EwelinaP
Polecam :)
SylaUla
EwelinaP
oj tak są pyszne :)
biedroneczki
EwelinaP
dziękuję i polecam :)