Sposób przygotowania:
Rurki z ciasta twarogowego o smaku kawowym
Do miski wsypujemy mąkę, margarynę i twaróg. Z podanych składników zagniatamy ciasto które chłodzimy w lodówce.
Połowę ciasta wałkujemy na prostokąt 40/4 cm kroimy w paski.
Paskiem ciasta owijamy rurki, które układamy na blasze.
Blachę dwie wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 st i pieczemy 15-20 minut.
Upieczone rurki zdejmujemy z foremek studzimy.
Rozpuszczamy polewę czekoladową dekorujemy zimne rurki posypujemy dowolnymi ozdobami. Żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie mieszamy i zostawiamy aż napęcznieje.
Następnie zalewamy wrzątkiem mieszamy i studzimy. Kawę rozpuszczamy w 2-3 łyżkach gorącej wody studzimy.
Ubijamy śmietanę z 2 łyżkami cukru pod koniec wlewamy żelatynę i kawę chwilę jeszcze mieszamy. Śmietanę wstawiamy na chwilę do lodówki aż stężeje. Przekładamy śmietanę do rękawa cukierniczego i napełniamy rurki. POLECAM!!!
Połowę ciasta wałkujemy na prostokąt 40/4 cm kroimy w paski.
Paskiem ciasta owijamy rurki, które układamy na blasze.
Blachę dwie wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 st i pieczemy 15-20 minut.
Upieczone rurki zdejmujemy z foremek studzimy.
Rozpuszczamy polewę czekoladową dekorujemy zimne rurki posypujemy dowolnymi ozdobami. Żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie mieszamy i zostawiamy aż napęcznieje.
Następnie zalewamy wrzątkiem mieszamy i studzimy. Kawę rozpuszczamy w 2-3 łyżkach gorącej wody studzimy.
Ubijamy śmietanę z 2 łyżkami cukru pod koniec wlewamy żelatynę i kawę chwilę jeszcze mieszamy. Śmietanę wstawiamy na chwilę do lodówki aż stężeje. Przekładamy śmietanę do rękawa cukierniczego i napełniamy rurki. POLECAM!!!
gusia1000