Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Rurki z ciasta półfrancuskiego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Rurki to pyszne ciasteczka do kawy.

Rurki z ciasta półfrancuskiego

Składniki:

Rurki z ciasta półfrancuskiego

 

 

Sposób przygotowania:

Rurki z ciasta półfrancuskiego
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać szczyptę soli, masło i posiekać nożem. Wbić jajka, wlać śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 2 godz. Następnie ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm, pociąć na paski o szerokości 2,5 cm . Paski ciasta nawijać na specjalne metalowe wałki, ułożyć na przygotowanej blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190-200 stopni na złoty kolor. Ostudzone rurki zdjąć z foremek, napełnić kremem, bitą śmietaną lub konfiturą.

Tagi:

jajko jajka