Sposób przygotowania:
Rurki z kremem
Ciasto: Margarynę siekamy z mąką. Żółtka mieszamy ze śmietaną, dodajemy szczyptę soli, wlewamy do mąki i siekamy nożem na koniec zagniatamy. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Ciasto wałkujemy na cienko i kroimy długie paski, zawijamy na metalowe rurki. Wierz smarujemy białkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy w temp. 200 stopni, przez 15minut Upieczone, zimne rurki uzupełniamy kremem.Krem: Wodę z cukrem gotujemy do rozpuszczenia pod przykryciem . Pod koniec gotowania dodajemy ocet. Białka ubijamy na sztywno,najlepiej w metalowej misce. Gorący syrop wlewamy powoli do białek i ubijamy na parze(garnek z gorącą wodą, woda musi lekko się gotować)na sztywny puszysty krem. Na koniec ubijania dodajemy kwasek cytrynowy. Elżbieta PawelecWyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, wyłącznie do celów marketingowo-promocyjnych. Elżbieta Pawelec