Sposób przygotowania:
Rurki z kremem
Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy. Następnie tniemy na 1 cm paski.
Na metalowe rurki nawijamy kolejno paski ciasta francuskiego tak, aby lekko zachodziły na siebie.
Tak przygotowanie rurki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy przez ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni- do zrumienienia.
Upieczone rurki wyjmujemy z piekarnika i studzimy a następnie wysuwamy ze środka metalową rurkę naciskając na jej węższy koniec.
Śmietankę ubijamy razem z cukrem pudrem, przekładamy do rękawa cukierniczego i nadziewamy śmietanką rurki.
Lekko posypujemy gotowe rurki cukrem pudrem.
Na metalowe rurki nawijamy kolejno paski ciasta francuskiego tak, aby lekko zachodziły na siebie.
Tak przygotowanie rurki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy przez ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni- do zrumienienia.
Upieczone rurki wyjmujemy z piekarnika i studzimy a następnie wysuwamy ze środka metalową rurkę naciskając na jej węższy koniec.
Śmietankę ubijamy razem z cukrem pudrem, przekładamy do rękawa cukierniczego i nadziewamy śmietanką rurki.
Lekko posypujemy gotowe rurki cukrem pudrem.