slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Rurki z kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Zapraszam na chrupiące rurki z ciasta francuskiego z e słodką śmietanką. Szybki i prosty deser. Polecam.

Rurki z kremem

Składniki:

Rurki z kremem

 

  • 275 g ciasta francuskiego
  • 330 ml śmietanki słodkiej 30%
  • 1/3 szkl cukru pudru+ do posypania

Sposób przygotowania:

Rurki z kremem
Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy. Następnie tniemy na 1 cm paski.

Na metalowe rurki nawijamy kolejno paski ciasta francuskiego tak, aby lekko zachodziły na siebie.

Tak przygotowanie rurki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy przez ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni- do zrumienienia.

Upieczone rurki wyjmujemy z piekarnika i studzimy a następnie wysuwamy ze środka metalową rurkę naciskając na jej węższy koniec.

Śmietankę ubijamy razem z cukrem pudrem, przekładamy do rękawa cukierniczego i nadziewamy śmietanką rurki.

Lekko posypujemy gotowe rurki cukrem pudrem.