Sposób przygotowania:
Rogaliki pół razowe z jabłkami
Do miski wsypać obie mąki, cukier, proszek do pieczenia, dodać masło i jajko, wyrobić jednolite ciasto. Rozwałkować na kształt dużego koła o średnicy ok. 32 cm.
Ciasto po brzegach może trochę się rozchodzić i trzeba go trochę skleić ale taki jego "urok" :) Podzielić go na osiem trójkątów. Posypać cukrem i cynamonem.
Jabłka nie obierać ze skórki, podzielić go na ósemki, wydrążyć środki. Od szerszej strony trójkątów z ciasta położyć po kawałku jabłka moczonego w roztopionym maśle.
Zawijać i formować na kształt rogalików. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec ok. 30 minut. Ostudzone posypać cukrem pudrem.
Ciasto po brzegach może trochę się rozchodzić i trzeba go trochę skleić ale taki jego "urok" :) Podzielić go na osiem trójkątów. Posypać cukrem i cynamonem.
Jabłka nie obierać ze skórki, podzielić go na ósemki, wydrążyć środki. Od szerszej strony trójkątów z ciasta położyć po kawałku jabłka moczonego w roztopionym maśle.
Zawijać i formować na kształt rogalików. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec ok. 30 minut. Ostudzone posypać cukrem pudrem.
gosiapiotrek23