Sposób przygotowania:
Drożdżówki z karmelizowanymi jabłkami i kokosem
W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże, dodajemy łyżkę cukru, mieszamy i odstawiamy na 15 minut.
Mąkę mieszamy z drożdżami i pozostałymi składnikami.
Zagniatamy ciasto.
Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę.
Wrzucamy na patelnię, wsypujemy cukier i wiórka kokosowe i karmelizujemy.
Studzimy.
Z ciasta formujemy kulki, spłaszczamy i wkładamy łyżkę jabłek.
Zlepiamy formując kuleczkę.
Smarujemy rozkóconym jajkiem i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Wykładamy na natłuszczoną i posypaną mąką blaszkę piekarnikową.
Pieczemy 40 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Mąkę mieszamy z drożdżami i pozostałymi składnikami.
Zagniatamy ciasto.
Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę.
Wrzucamy na patelnię, wsypujemy cukier i wiórka kokosowe i karmelizujemy.
Studzimy.
Z ciasta formujemy kulki, spłaszczamy i wkładamy łyżkę jabłek.
Zlepiamy formując kuleczkę.
Smarujemy rozkóconym jajkiem i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Wykładamy na natłuszczoną i posypaną mąką blaszkę piekarnikową.
Pieczemy 40 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)