Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Rurki z kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Rurki z ciasta francuskiego można nadziewać bitą śmietaną lub kremem

Rurki z kremem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rurki z kremem

 

  • 1 opakowanie ciasto francuskie,
  • 1 szkl śmietana kremowa % lub %,
  • 1 łyżka cukier puder,
  • 1 szt galaretka owocowa

 

Sposób przygotowania:

Rurki z kremem
Ciasto francuskie pokroić w paski. Zawinąć na foremki do rurek. Ułożyć na blaszkę, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni na złoty kolor. Po upieczeniu zdjąć z foremek. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl wrzącej wody, ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem , ciągle ubijając wlać przestudzoną galaretkę. Do połowy kremu można dodać rozpuszczoną czekoladę. Krem przełożyć do worka cukierniczego i napełniać rurki.
Rurki z kremem
Etap 1
Rurki z kremem
Etap 2
Rurki z kremem
Etap 3