Sposób przygotowania:
Rurki z kremem czekoladowym
Na blacie rozwijamy ciasto francuskie. Foremki do rurek smarujemy masłem. Ciasto francuskie kroimy na paski o szerokości 1 cm. Każdy pasek zawijamy na rurce od dołu do góry. Każdą smarujemy rozmąconym białkiem i posypujemy obficie cukrem. Pieczemy 15 minut, aż się zezłocą w 180 stopniach, Kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru, dodajemy roztopioną i przestudzoną czekoladę i nadziewamy tak przygotowanym kremem rurki.
![Rurki z kremem czekoladowym Rurki z kremem czekoladowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rurki-z-kremem-czekoladowym-137848.jpg)
![Rurki z kremem czekoladowym Rurki z kremem czekoladowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rurki-z-kremem-czekoladowym-137849.jpg)
![Rurki z kremem czekoladowym Rurki z kremem czekoladowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rurki-z-kremem-czekoladowym-137850.jpg)
![Rurki z kremem czekoladowym Rurki z kremem czekoladowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rurki-z-kremem-czekoladowym-137851.jpg)