Sposób przygotowania:
Rustykalna beza kawowa
Do miski przelej schłodzone białka i ubij je z odrobiną soli, kiedy zaczną sztywnieć stopniowo zacznij dodawać cukier i cukier wanilinowy.
Kiedy cały cukier się rozpuści a piana stanie się sztywna i błyszcząca dodaj mąkę ziemniaczaną.
Gotową pianę wyłóż łyżką na narysowany na papierze do pieczenia okrąg, delikatnie rozsmaruj formując kształt bezy.
Bezę piecz 25 min w 150 stop, potem susz przy uchylonych drzwiczkach przez 3 godziny.
W międzyczasie przygotuj krem: W misce ubij śmietankę z cukrem pudrem, kiedy masa zesztywnieje stopniowo dodawaj serek Mascarpone i sypkie cappuccino, na koniec dodaj odrobinę mielonej kawy.
Gotowy krem wyłóż na ostudzoną bezę, całość posyp mieloną kawą.
Kiedy cały cukier się rozpuści a piana stanie się sztywna i błyszcząca dodaj mąkę ziemniaczaną.
Gotową pianę wyłóż łyżką na narysowany na papierze do pieczenia okrąg, delikatnie rozsmaruj formując kształt bezy.
Bezę piecz 25 min w 150 stop, potem susz przy uchylonych drzwiczkach przez 3 godziny.
W międzyczasie przygotuj krem: W misce ubij śmietankę z cukrem pudrem, kiedy masa zesztywnieje stopniowo dodawaj serek Mascarpone i sypkie cappuccino, na koniec dodaj odrobinę mielonej kawy.
Gotowy krem wyłóż na ostudzoną bezę, całość posyp mieloną kawą.
SylaUla