Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe jabłkowo-śliwkowe z polewą
Drożdże rozetrzeć w misie robota z łyżką mleka, mąki, cukru, zostawić przykryte na 30 minut.
Do zaczynu wsypać przesianą mąkę, sól, resztę ckuru, aromat rumowy, jajka i hakiem robota wyrabiać.
W trakcie wyrabiania wlać margarynę z mlekiem i wyrabiać ciasto z 10 minut, nakryć i odstawić na około 1 godzinę do wyrośnięcia.
Forma 35x24 cm z papierem do pieczenia, do formy przełożyć ciasto drożdżowe wyrośnięte, poukładać połówki śliwek, ćwiartki jabłek.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, do suchego patyczka.
Polewę czekoladową z opakowania przekładam do garnuszka, w kąpieli wodnej rozpuścić z 2 łyżkami śmietany, od razu polać na upieczone ciasto, wystudzić.
Do zaczynu wsypać przesianą mąkę, sól, resztę ckuru, aromat rumowy, jajka i hakiem robota wyrabiać.
W trakcie wyrabiania wlać margarynę z mlekiem i wyrabiać ciasto z 10 minut, nakryć i odstawić na około 1 godzinę do wyrośnięcia.
Forma 35x24 cm z papierem do pieczenia, do formy przełożyć ciasto drożdżowe wyrośnięte, poukładać połówki śliwek, ćwiartki jabłek.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, do suchego patyczka.
Polewę czekoladową z opakowania przekładam do garnuszka, w kąpieli wodnej rozpuścić z 2 łyżkami śmietany, od razu polać na upieczone ciasto, wystudzić.