Sposób przygotowania:
Cappucino brownieETAP 1:
1. Przesiej mąkę do dużej miski.
2. Dodaj proszek do pieczenia i kakao.
3. Wymieszaj wszystkie składniki i zrób dołek po środku.
ETAP 2:
4. Kawę zalej dwoma łyżkami wrzątku i pozostaw do wystudzenia.
5. Dodaj masło, cukier, roztrzepane jajka i kawę.
6. Zmiksuj na gładką masę.
ETAP 3:
7. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
8. Przygotuj foremkę keksową i spryskaj ją tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia. Można użyć foremek aluminiowych - jednorazowych.
9. Masę wylej do foremki i wygładź po wierzchu.
10. Wstaw do piekarnika i piecz ok. 35-40 min. Sprawdź patyczkiem czy środek nie jest surowy.
ETAP 4:
11. Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i odstaw do całkowitego wystudzenia.
Polewa czekoladowa
12. Do rondelka wsyp połamaną czekoladę. Dodaj masło i mleko.
13. Podgrzewaj na gazie do całkowitego rozpuszczenia.
14. Po tym czasie zdejmij z ognia, dodaj cukier puder i energicznie wymieszaj na jednolitą pastę.
ETAP 6:
15. Ciasto wybierz z foremki na tacę i polej polewą. Dekoruj wg uznania. Ja posypałam odrobiną kakao i wiórkami czekoladowymi.
Smacznego:)