Sposób przygotowania:
Drożdżowe z jabłkami i kruszonką
Mąkę wymieszać z suchymi drożdżami, cukrem oraz ze szczyptą soli.
Rozmieszać dodać jajka, letnie mleko, roztopione zimne masło i wyrabiać ciasto drożdżowe.
Wyrabiać tak długo aż ciasto będzie odchodzić od rąk i ścianek miski.
Ciasto rozłożyć na średniej wielkości blaszce po nakłuwać widelcem.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne a następnie zetrzeć na drobnych oczkach, odcisnąć z nadmiaru soku.
Dodać cukier, cukier waniliowy, cynamon oraz bułkę tartą.
Na ciasto rozłożyć jabłka a na jabłka kopczykami kruszonkę.
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 40 - 50 minut (do suchego patyczka).
kruszonka;
masło + żółtko + mąka pszenna ile się zmieści.
Rozmieszać dodać jajka, letnie mleko, roztopione zimne masło i wyrabiać ciasto drożdżowe.
Wyrabiać tak długo aż ciasto będzie odchodzić od rąk i ścianek miski.
Ciasto rozłożyć na średniej wielkości blaszce po nakłuwać widelcem.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne a następnie zetrzeć na drobnych oczkach, odcisnąć z nadmiaru soku.
Dodać cukier, cukier waniliowy, cynamon oraz bułkę tartą.
Na ciasto rozłożyć jabłka a na jabłka kopczykami kruszonkę.
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 40 - 50 minut (do suchego patyczka).
kruszonka;
masło + żółtko + mąka pszenna ile się zmieści.
gusia1000