Sposób przygotowania:
Ryba na parze wśród warzyw
Filety rozmrozić, obsypać przyprawą do ryb, posolić. Odstawić na chwilę. Ziemniaki obrać, pokroić w "łódeczki" , zalać zimną wodą i ugotować do miękkości z dodatkiem 2 łyżeczek soli i przyprawy do ziemniaków.
Na patelni rozgrzać olej, wsypać marchewki i dusić przez chwilę. Obsypać tymiankiem. Wlać pół szklanki wody, zagotować. Dodać pół kostki bulionu.
Po ok. 7min dodać serek topiony i dusić do rozpuszczenia. Wsypać kukurydzę i groszek. Po ok. 2min powinno być gotowe.
Rybę "ugotować" na parze, Ok 15-20min. Układać na talerzu odcedzone ziemniaki, sos warzywny i rybę.
Na patelni rozgrzać olej, wsypać marchewki i dusić przez chwilę. Obsypać tymiankiem. Wlać pół szklanki wody, zagotować. Dodać pół kostki bulionu.
Po ok. 7min dodać serek topiony i dusić do rozpuszczenia. Wsypać kukurydzę i groszek. Po ok. 2min powinno być gotowe.
Rybę "ugotować" na parze, Ok 15-20min. Układać na talerzu odcedzone ziemniaki, sos warzywny i rybę.