Sposób przygotowania:
Ryba na parze
Oczyścić ,umyć ,wysuszyć rybę.Pokroić w kawałki ok.4 cm Ja robię parzenie ryby na patelni :stawiam metalową kratkę na patelni ,podlewam trochę wodą.Na kratkę stawiam głęboki talerz z rybą,przykrywam i gotuję 10 do 15 min.Po wyjęciu należ odlać sok nagromadzony na talerzu dodać do ryby soja sos ,pieprz,imbir,olej sezamowy i szczypiorek.Zalać rybę gorącym olejem. Gotowe
Pyza
A.B.
IwonaF
ulcia21
Ale musze zrobic taka...
fayn Jess
Dam wkrótce moją wersję ryby na parze z linkiem na youtube jeśli to jest możliwe.
Pamiętajcie ta ryba nie jest ugotowana do końca, jest tylko sparzona I może być problem.
Pierwszy mój przepis na rybę po chińsku z nad rzeki Jangcy Ciang:
youtu.be/kjmfa3Svf5Y
Smacznego