anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Mintaj na wigilijną kolację

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszny mintaj na wigilijna kolacje:)

Mintaj na wigilijną kolację

Składniki:

Mintaj na wigilijną kolację

 

Sposób przygotowania:

Mintaj na wigilijną kolację
Mintaja rozmrozić na sicie,posolić,popieprzyć. Bułkę tartą, wymieszać z przyprawą do ryb(1 łyżka)jajka rozbić,dodać 1 łyżeczkę przyprawy,roztrzepać dobrze widelcem. Mintaja panierować najpierw w panierce,położyć plaster żółtego sera, dociąć tak żeby nie wystawał za rybę. Spiąć wykałaczką,(złamać wykałaczki na krótkie)obtoczyć w jajku,i jeszcze raz w panierce. Smażyć na oleju na złoty kolor wyjąć wykałaczki. Pychotka polecam ,smak ryby jest pyszny. Smacznego.