Sposób przygotowania:
Pyszne ryba po grecku
Obraną marchew, pietruszkę i selera ścieramy na tarce o grubych oczkach, przekładamy do rondla, dusimy na maśle pod przykryciem do miękkości. Obraną cebulę kroimy w paski i przesmażamy osobno na pozostałym maśle, przekładamy do podduszonych warzywami. Dodajemy koncentrat pomidorowy, ketchup i dusimy jeszcze przez 5 minut, doprawiamy do smaku.
Rybę kroimy na małe kawałki, przyprawiamy solą, pieprzem i panierujemy w jajku oraz mące. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy rybę na lekko złoty kolor z obydwu stron.
Usmażoną rybę przekładamy warzywami.
Rybę kroimy na małe kawałki, przyprawiamy solą, pieprzem i panierujemy w jajku oraz mące. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy rybę na lekko złoty kolor z obydwu stron.
Usmażoną rybę przekładamy warzywami.