anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Ryba po grecku wg anulkadh

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna ryba po grecku z mnóstwem warzyw i w delikatnym sosie smakuje wyśmienicie. Można użyć też innej ryby.

Ryba po grecku wg anulkadh

Składniki:

Ryba po grecku wg anulkadh

 

  • 1 kg mintaja
  • 4marchewki
  • 3 pietruszki
  • 1/4 selera
  • 2 cebule
  • 2 listki laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • Pieprz
  • Olej
  • 1/2 cytryny
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • Mąka
  • 1/3 szkl wody

Sposób przygotowania:

Ryba po grecku wg anulkadh
Marchew. Pietruszkę i seler obrać umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Na patelnie wlać 2 łyżki oleju i dusić warzywa około 15 minut. Rybę umyć osuszyć pokroić obtoczyć w mące i upiec na oleju, następnie obrać cebulę pokroić i usmażyć. Warzywa wymieszać z rybą.Dodać wodę,przecier i przyprawy dusić do miękkości . Wystudzić.