kissandra

kissandra

Szef Kuchni
[Przepisów: 81]

Ryba po japońsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna rybka w zalewie octowej z dodatkiem warzyw,polecam szczególnie rybożercom.

Ryba po japońsku

Składniki:

Ryba po japońsku

 

  • 1 kilogram filetów z ryby np: miruny
  • jajko
  • mąka
  • 2 duże cebule lub por
  • papryka konserwowa
  • ogórki konserwowe
  • Zalewa:
  • 1 szklanka wody
  • 1/2 szklanki oleju
  • 4 łyżki ketchupu
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki octu
  • sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Ryba po japońsku
Rybę pokroić na kawałki, doprawić solą,usmażyć w jajku i mące. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Cebule, paprykę konserwową, ogórki konserwowe, pokroić i ułożyć na rybie.
Przygotować zalewę, gotować przez 5 minut, zalać zalewą danie przykryć i dusić 10 minut w piekarniku.
Smacznego:)