paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ryba w liściach winogronu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczna rybka smażona w liściach winogronu z pieprzem cytrynowym.

Ryba w liściach winogronu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ryba w liściach winogronu

 

Sposób przygotowania:

Ryba w liściach winogronu
Liście winogronu należy dokładnie umyć pod zimną wodą następnie osuszyć przy pomocy ręczników papierowych. Filety ryby pokroić na mniejsze kawałki oprószyć sola i pieprzem cytrynowym . ( kawałki ryby muszą zmieścić się na liść winogronu który należy zawinąć). Następnie zawijamy rybę w liście i przekuwamy wykałaczką tak aby podczas pieczenia liście się nie rozłożyły. Taką rybę w liściach można zarówno grillować jak i smażyć na patelni grillowej około 10 minut po 5 z każdej strony.
Ryba w liściach winogronu
Liście winogronu należy dokładnie umyć pod zimną wodą następnie osuszyć przy pomocy ręczników papierowych. Filety ryby pokroić na mniejsze kawałki oprószyć sola i pieprzem cytrynowym . ( kawałki ryby muszą zmieścić się na liść winogronu który należy zawinąć).
Ryba w liściach winogronu
Następnie zawijamy rybę w liście i przekuwamy wykałaczką tak aby podczas pieczenia liście się nie rozłożyły.
Ryba w liściach winogronu
Taką rybę w liściach można zarówno grillować jak i smażyć na patelni grillowej około 10 minut po 5 z każdej strony.

Tagi:

winogrona