gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Ryba z sałatką z grilla

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Do przygotowania dania potrzebna jest także folia aluminiowa. Polecam. Robi się dłuższą chwilę ale naprawdę warto.

Ryba z sałatką z grilla

Składniki:

Ryba z sałatką z grilla

 

  • 1 karp
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 pora
  • natka pietruszki
  • sól
  • pół łyżeczki kucharka
  • przyprawa do ryb
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Ryba z sałatką z grilla
Rybę oczyścić, wypatroszyć, podzielić na dowolne kawałki. Posolić każdy płat z obu stron i posypać przyprawą do ryb. Porę pokroić i sparzyć. Pietruszkę i marchewkę obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Natkę pietruszki poszatkować. Wszystkie przygotowane wcześniej warzywa wymieszać. Przyprawić. Na kawałki foli aluminiowej wylać oliwę z oliwek, położyć na to rybę. Na każdy kawałek dawać po trochu farszu. Zawijać w folię i piec na grillu ok. 30 minut.