Marta85

Marta85

Szef Kuchni
[Przepisów: 19]

Roladki z mięsa mielonego z camembertem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Szybki, tani i łatwy do przygotowania obiad. Warzywa i ser świetnie się ze sobą komponują tworząc pyszną całość.

Roladki z mięsa mielonego z camembertem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki z mięsa mielonego z camembertem

Masa mięsna

  • 50 dag mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 jajko
  • 1 cebula czerwona
  • 2 łyżki bułki tartej
  • przyprawa do mięsa mielonego, sól, pieprz, szczypta ostrej papryki

Nadzienie

  • 2 większe kawałki papryki konserwowej
  • oliwki zielone
  • 1 ser typu camembert naturalny

Panierka

Sposób przygotowania:

Roladki z mięsa mielonego z camembertem

Masa mięsna

Wszystkie składniki przekładamy do miski, przyprawiamy i dokładnie wyrabiamy. Masę mięsną dzielimy na 6 części.

Nałożenie nadzienia

Roladki z mięsa mielonego z camembertem
na każdej porcji mięsa układamy nadzienie

Każdą porcję mięsa rozpłaszczamy i układamy po dwa plasterki sera camembert, oliwki i paprykę.

Formowanie i panierowanie roladek

Roladki z mięsa mielonego z camembertem
Każdą roladkę zwijamy zwilżonymi dłońmi .

Roladki zwijamy.
Bułkę tartą i sezam przekładamy do miseczki i panierujemy roladki.

Smażenie

Roladki obsmażamy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku ok. 20 min w temp. 160 stopni. Podajemy z ulubionymi dodatkami


Tagi:

dania rolady