Sposób przygotowania:
Ryba z warzywami
Rybę kroimy na małe kawałki. Panierujemy w roztrzepanym jajku z dodatkiem przyprawy kuchennej i obtaczamy w tartej bułce. Smażymy na rumiano.
Marchew, pietruszkę i seler obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Obraną cebulę drobno kroimy, kładziemy na durszlak i przelewamy wolno wrzącą wodą, osączamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy przygotowaną cebulę, lekko przesmażamy i dodajemy starte warzywa, chwilę przesmażamy i podlewamy wodą.
Dodajemy przyprawy. Oprószamy solą i dusimy do miękkości. Gdy warzywa zmiękną doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku.
Wszystko razem dusimy do miękkości. Lekko przestudzoną rybę układamy na półmisku i przykrywamy przygotowanym sosem warzywnym.
Odstawiamy rybkę do schłodzenia choć na ciepło też jest smaczna.
Marchew, pietruszkę i seler obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Obraną cebulę drobno kroimy, kładziemy na durszlak i przelewamy wolno wrzącą wodą, osączamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy przygotowaną cebulę, lekko przesmażamy i dodajemy starte warzywa, chwilę przesmażamy i podlewamy wodą.
Dodajemy przyprawy. Oprószamy solą i dusimy do miękkości. Gdy warzywa zmiękną doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku.
Wszystko razem dusimy do miękkości. Lekko przestudzoną rybę układamy na półmisku i przykrywamy przygotowanym sosem warzywnym.
Odstawiamy rybkę do schłodzenia choć na ciepło też jest smaczna.