Sposób przygotowania:
Ryba z warzywami podana na sposób chiński
Filety rybne oprószamy z każdej strony solą i pieprzem. Każdy kawałek panierujemy w mące, jajku i tartej bułce.
Smażymy na patelni na głębokim tłuszczu aż się ładnie zrumieni. Wkładamy do garnka. Warzywa kroimy w podłużne słupki a cebulę w piórka. Podsmażamy do czasu aż warzywa zmiękną.
Wszystkie składniki na sos łączymy ze sobą, po czym zalewamy warzywa. Dodajemy do ryby.
Dusimy pod przykryciem przez ok. 10 minut.
Smażymy na patelni na głębokim tłuszczu aż się ładnie zrumieni. Wkładamy do garnka. Warzywa kroimy w podłużne słupki a cebulę w piórka. Podsmażamy do czasu aż warzywa zmiękną.
Wszystkie składniki na sos łączymy ze sobą, po czym zalewamy warzywa. Dodajemy do ryby.
Dusimy pod przykryciem przez ok. 10 minut.