beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Ryba z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczna ryba w warzywnym sosie

Ryba z warzywami

Składniki:

Ryba z warzywami

 

  • 75 dag ryby (dorsz, mintaj)
  • 6 ogórków konserwowych
  • 3 papryki kolorowe (może być konserwowa)
  • 15 dag żółtego sera
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • puszka groszku konserwowego
  • mąka do obtaczania ryby
  • olej do smażenia
  • Sos:
  • 1 szklanka ketchupu pikantnego
  • 1/2 szklanki majonezu

 

Sposób przygotowania:

Ryba z warzywami
Rybę rozmrozić, osuszyć i pokroić na mniejsze części. Obsypać pieprzem i vegetą. Obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym oleju. Odstawić do ostygnięcia. Paprykę myjemy i oczyszczamy i razem z jajkiem, serem i ogórkiem kroimy w średnią kostkę. Drobno kroimy cebulę i razem z osączonym groszkiem dodajemy do warzyw. Obsypujemy solą i pieprzem. Przygotowujemy sos. Ketchup mieszamy z majonezem i łączymy z pokrojonym warzywami. W salaterce układamy na przemian warzywa, ryba. Ostatnią warstwą zawsze powinny być warzywa. Z podanych proporcji wychodzą 2 salaterki.