ryba z ziemniakami i surówką, sok wielo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

można się najeść a i tak będziemy czuli się lekko

ryba  z ziemniakami i surówką, sok wielo

Składniki:

ryba z ziemniakami i surówką, sok wielo

 

  • dorsz lub mintaj
  • oliwa z oliwek
  • ziemniaki
  • surówka z kapusty kiszonej
  • sok wielowarzywny

 

Sposób przygotowania:

ryba z ziemniakami i surówką, sok wielo
Jeden duży filet dorsza lub mintaja układamy na talerzu. Kropimy solidnie sokiem z cytryny, delikatnie solimy solą, pieprzymy pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na paelni teflonowej z dodatkiem oliwy z oliwek w czasie około 6-10 minut. Polecam jednak częściej grillować lub zapiekać w folii w piekarniku.Doprawiać według swoich preferencji smakowych. Dwa duże ziemniaki myjemy, obieramy i gotujemy do miękkości. Podajemy z filetem. Dodatkowo jemy surówkę z kapusty kiszonej i popijamy sokiem wielowarzywnym lub pomidorowym np.marki Tymbark.

Tagi:

ziemniaki