paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

rybna pikantna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

sałatka która po zagrzaniu zamienia się w ciepła kolacje. Cudownie smakuje zarówno na zimno jak i ciepło

rybna pikantna

Składniki:

rybna pikantna

 

Sposób przygotowania:

rybna pikantna
Ryż gotować w osolonej wodzie około 15 min. W czasie gotowania ryżu tuńczyka odcedzić z oleju. Olej z tuńczyka połączyć z keczupem oraz 2 łyżkami zwykłego oleju. Powstały sos doprawić pieprzem i delikatnie solą, odstawić. Jeśli tuńczyk jest w kawałku należy rozdrobnić go na mniejsze kawałki. Pozostałe składniki kroimy w paski. Ryż po ugotowaniu łączymy z tuńczykiem i pokrojonymi składnikami i polewamy przygotowanym wcześniej sosem.

Tagi:

ryż