margro

margro

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Rybna z pulpecikami

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Naprawde dobry przepis!!!! Serdecznie polecam!!!

Rybna z pulpecikami

Składniki:

Rybna z pulpecikami

 

  • 1l zupy rybnej
  • 1 jajko
  • natka pietruszki
  • pół kajzerki
  • 1 cebulka
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki groszku z puszki

 

Sposób przygotowania:

Rybna z pulpecikami
Z zupy wyjąć rybę, zemleć kajzerkę namoczyć, a kiedy będzie miękka, odcisnąć, dodać do ryby (zamiast kajzerki można dodać 3 łyżki tartą bułki). Cebulkę drobno posiekać, przesmażyć na oleju, połączyć z rybą. Do masy dodać jajko i drobno posiekaną natkę.Wyrobić,  uformować kulki, ugotować na parze lub w małej ilości wody włożyć do zupy.Dodać groszek, posypać natką.