Sposób przygotowania:
Rydze w śmietanie z makaronem
Rydze oczyścić i wypłukać pod bieżaca wodą. Pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić na drobną kostkę. Rozgrzać masło na patelni, dodać cebulę i rydze. Podsmażać około 15 minut.
Dodać śmietanę i popieprzyć. Podsmażać jeszcze około 15 minut dla zredukowania płynu. Na koniec posolić. Makaron ugotować do miękkości. Dodać do rydzy. Wymieszać,
Na talerzu posypać drobno pokrojoną natką pietruszki.
Dodać śmietanę i popieprzyć. Podsmażać jeszcze około 15 minut dla zredukowania płynu. Na koniec posolić. Makaron ugotować do miękkości. Dodać do rydzy. Wymieszać,
Na talerzu posypać drobno pokrojoną natką pietruszki.
lukrowanepierniczki