Sposób przygotowania:
Risotto z grzybami leśnymi
Grzyby oczyść, umyj i pokrój na niewielkie kawałki. Cebulę i czosnek posiekaj na drobno. podsmaż na maśle klarowanym lub oleju z liściem laurowym, dodaj grzyby. Smaż chwilę dodaj sól i pieprz i natkę pietruszki. Po około 5 minutach dodaj ryż . Wszystko razem dokładnie wymieszaj, mieszaj około 3 minut, dodaj pół szklanki wywaru lub słonej wody. Wymieszaj i tak przez 15 minut, tyle czasu potrzebuje ryż aby zmiękł.
Na koniec czasu dodaj łyżkę masła i 2 łyżki parmezanu. Wszystko jeszcze raz dokładnie wymieszaj, i jeżeli potrzeba dodaj odrobinę wody, aby nie było risotto za suche. Podawaj posypane parmezanem. Smacznego.
Na koniec czasu dodaj łyżkę masła i 2 łyżki parmezanu. Wszystko jeszcze raz dokładnie wymieszaj, i jeżeli potrzeba dodaj odrobinę wody, aby nie było risotto za suche. Podawaj posypane parmezanem. Smacznego.
MAR3K
Pasje Jolki
polecam i pozdrawiam))