Sposób przygotowania:
Tagliatelle pomidorowe z chilli z sosem z grzybami
1) Tagliatelle pomidorowe z chilli gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 6 minut na al dente i odcedzamy.
2) Boczniaki myjemy pod bieżącą wodą i kroimy w kostkę.
3) Pieczarki obieramy, myjemy pod bieżącą wodą, kroimy w drobną kosteczkę.
4) Na patelni rozgrzewamy smalec, wrzucamy pokrojone boczniaki i pieczarki, podsmażamy.
5) Do garnuszka wlewamy wodę, wsypujemy mąkę i sól, mieszamy i wylewamy na patelnię, mieszamy i dodajemy kwaśną śmietanę.
6) Wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy pieprzem ognistym, odrobiną papryki ostrej (sam makaron jest pikantny), znowu mieszamy i wsypujemy rozmaryn.
7) Tagliatelle nakładamy na talerze i polewamy sosem i posypujemy świeżym koperkiem.
2) Boczniaki myjemy pod bieżącą wodą i kroimy w kostkę.
3) Pieczarki obieramy, myjemy pod bieżącą wodą, kroimy w drobną kosteczkę.
4) Na patelni rozgrzewamy smalec, wrzucamy pokrojone boczniaki i pieczarki, podsmażamy.
5) Do garnuszka wlewamy wodę, wsypujemy mąkę i sól, mieszamy i wylewamy na patelnię, mieszamy i dodajemy kwaśną śmietanę.
6) Wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy pieprzem ognistym, odrobiną papryki ostrej (sam makaron jest pikantny), znowu mieszamy i wsypujemy rozmaryn.
7) Tagliatelle nakładamy na talerze i polewamy sosem i posypujemy świeżym koperkiem.