tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Tagliatelle pomidorowe z chilli z sosem z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu tagiatelle pomidorowe z chilli z sosem z boczniaków i pieczarek.

Tagliatelle pomidorowe z chilli z sosem z grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tagliatelle pomidorowe z chilli z sosem z grzybami

Na tagliatelle z sosem

Sposób przygotowania:

Tagliatelle pomidorowe z chilli z sosem z grzybami
1) Tagliatelle pomidorowe z chilli gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 6 minut na al dente i odcedzamy.

2) Boczniaki myjemy pod bieżącą wodą i kroimy w kostkę.

3) Pieczarki obieramy, myjemy pod bieżącą wodą, kroimy w drobną kosteczkę.

4) Na patelni rozgrzewamy smalec, wrzucamy pokrojone boczniaki i pieczarki, podsmażamy.

5) Do garnuszka wlewamy wodę, wsypujemy mąkę i sól, mieszamy i wylewamy na patelnię, mieszamy i dodajemy kwaśną śmietanę.

6) Wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy pieprzem ognistym, odrobiną papryki ostrej (sam makaron jest pikantny), znowu mieszamy i wsypujemy rozmaryn.

7) Tagliatelle nakładamy na talerze i polewamy sosem i posypujemy świeżym koperkiem.
Tagliatelle pomidorowe z chilli z sosem z grzybami
Tagliatelle pomidorowe z chilli gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 6 minut na al dente i odcedzamy.
Tagliatelle pomidorowe z chilli z sosem z grzybami
Do garnuszka wlewamy wodę, wsypujemy mąkę i sól, mieszamy i wylewamy na patelnię, mieszamy i dodajemy kwaśną śmietanę.
Tagliatelle pomidorowe z chilli z sosem z grzybami
Wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy pieprzem ognistym, odrobiną papryki ostrej (sam makaron jest pikantny), znowu mieszamy i wsypujemy rozmaryn.
Tagliatelle pomidorowe z chilli z sosem z grzybami
Tak prezentuje się gotowy sos z boczniaków i pieczarek.