paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Rydze z kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne danie z filetem kurczaka oraz smażonymi świeżymi rydzami. Całość posypana świeżą natką pietruszki.

Rydze z kurczakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rydze z kurczakiem

 

  • filet z kurczaka 1 szt
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • masło 1 łyżka
  • rydze 20 dag
  • natka pietruszki 0,5 pęczka

Sposób przygotowania:

Rydze z kurczakiem
Filet kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w średnią kostkę.

Rydze bobrze oczyścić, można pokroić na mniejsze kawałki. Rydze smażyć na maśle aż odparuje z nich sok. Do grzybków dodać mięso i smażyć aż mięso się zrumieni przyprawiając całość do smaku solą i pieprzem.

Całość wymieszać z drobno posiekaną natką pietruszki. Danie można podawać z ryżem.
Rydze z kurczakiem
Filet kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w średnią kostkę.
Rydze z kurczakiem
Rydze bobrze oczyścić, można pokroić na mniejsze kawałki. Rydze smażyć na maśle aż odparuje z nich sok.
Rydze z kurczakiem
Do grzybków dodać mięso i smażyć aż mięso się zrumieni przyprawiając całość do smaku solą i pieprzem.
Rydze z kurczakiem
Całość wymieszać z drobno posiekaną natką pietruszki.