Sposób przygotowania:
Byczki z mięsem i rydzami
Ciasto: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie zostawić do ostygniecia.Następnie zimne zemleć w maszynce do miesa,potem zmieszać na stolnicy z mąką pszenną i ziemniaczaną wbić jajka i wyropić kopytkowe ciasto.Uformować placek,rozwałkować niezbyt cienko tak aby przy zlepianiu ciasto się nie rozrywało.Rozwałkowane pociać na prostokąty około 4/7 cm. Nadzienie: Gotowane mieso z kurczaka zmielić przez maszynkę do mięsa.(ja miałam miesko z rosołu) oczyszczone i umyte rydze pokroić w bardzo drobniutką kosteczkę wrzucić na suchą patelnię i smażyć do momentu odparowania z nich całej wody po tym czasie dodać masło oraz pokrojony drobniutko por i cebulę i nadal dusić pod przykryciem aż cały sok wyparuje. Odstawić do wystygnięcia ,nastepnie zmieszać z farszem mięsnym doprawić do smaku solą i pieprzem najlepiej tylko tymi przyprawami aby nie zabic niczym zapachu grzybów.Wyrobić łyżką dokładnie farsz i nakłądac porcjami na pokrojone ciasto tak aby można było dokładnie zlepić brzegi. Wrzucić na osoloną wodę gotować 2-3 minuty po czym odcedzić przelać wodą i polać wytopioną słoninką przesmażoną z cebulą. Pycha!
zbysiowa
2milutka
niestety moje żarłoczki wszystko zjadły:(
edytaha
2milutka
nie smutaj zrobi się drugą porcyjkę:)
monikaT83
2milutka
To wpadaj kiedy chcesz zawsze jesteś mile widziana:)
edytaha
Już czuję się pocieszona :)