Sposób przygotowania:
Rydze z patelni w śmietanie
1. Grzyby dokładnie oczyszczamy, następnie płuczemy i osuszamy z wody. Osuszone grzyby kroimy w paseczki.
2. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy przygotowane grzyby ( grzyby puszczą nam trochę soku ) , dusimy grzyby do miękkości, jeżeli będzie potrzeba, to można dolać trochę gorącej wody i dusić dalej.
3. Gdy grzyby będą miękkie odparować nadmiar wody i przesmażyć grzyby, następnie wlać śmietanę i chwilę dusić, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać gorące,najlepiej ze świeżym pieczywem.
2. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy przygotowane grzyby ( grzyby puszczą nam trochę soku ) , dusimy grzyby do miękkości, jeżeli będzie potrzeba, to można dolać trochę gorącej wody i dusić dalej.
3. Gdy grzyby będą miękkie odparować nadmiar wody i przesmażyć grzyby, następnie wlać śmietanę i chwilę dusić, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać gorące,najlepiej ze świeżym pieczywem.