Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Rydze z patelni w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Uwielbiam rydze, a najbardziej duszone w śmietanie. Najlepiej smakują mi podane ze świeżym pieczywem.

Rydze z patelni w śmietanie

Składniki:

Rydze z patelni w śmietanie

Składniki:

Sposób przygotowania:

Rydze z patelni w śmietanie
1. Grzyby dokładnie oczyszczamy, następnie płuczemy i osuszamy z wody. Osuszone grzyby kroimy w paseczki.

2. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy przygotowane grzyby ( grzyby puszczą nam trochę soku ) , dusimy grzyby do miękkości, jeżeli będzie potrzeba, to można dolać trochę gorącej wody i dusić dalej.

3. Gdy grzyby będą miękkie odparować nadmiar wody i przesmażyć grzyby, następnie wlać śmietanę i chwilę dusić, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać gorące,najlepiej ze świeżym pieczywem. 

Tagi:

rydze grzyby